Wijnen uit Oostenrijk


 

De Wachau is een van de beroemdste wijnbouwgebieden van Oostenrijk.

Op stijle terraswijngaarden aan de oevers van de Donau worden hoogwaardige droge witte wijnen gemaakt.

Een groen gouden kleur, een aroma van nootjes, licht peperig en fijne kruiden, mooi evenwichtig en sappig, rijp fruit in de mond met een lekkere lange afdronk.

 

 

Domaine Wachau

Gruner Veltliner Terrassen Federspiel

Deze wijn is heerlijk bij schaal dieren, visschotels, gebakken of gegrilde vis. Maar ook bij wit vlees en zachte kazen.

 

Domaine Wachau

Riesling Terrassen Federspiel

Deze Riesling is een kruidige wijn met veel complexiteit en kracht. Veel terroir, diep en krachtig, elegante zuren, heel vol en dik, rijkdom, mondvullend en sappig, goede lengte en finesse. Uitgesproken smakelijk bij kruidige wokgerechten met kip of garnalen. Of als aperitief bij hartige amuses.


Kaiserhofkellerei

Gruner Veltliner

De Kaiserhofkellerei is een nevenproject van Fritz Miesbauer. Fritz was in het verleden wijnmaker en manager van Domaine Wachau. Momenteel is hij bedrijfsleider van het Weingut der Stadt Krems, een van de oudste wijngoederen in Oostenrijk. Hij weet als geen ander hoe je verrukkelijke en karakteristieke Gruner Veltliners moet maken omdat hij dat  eerder ook bij Domaine Wachau heeft mogen laten zien.

De wijnen van de Kaiserhof Kellerei komen van verschillende wijngaarden uit de Niederosterreich. Het ligt aan weerszijden van de oevers van de Donau, niet ver van Wenen. Het centrum van dit gebied wordt gevormd door een van de oudste wijnsteden van Oostenrijk, Krems aan de Donau

 

Deze Gruner Veltliner bezit een prachtige fruitexpressie, volstuivend wit fruit van peer en appel en licht tropische tonen van grapefruit en ananas. De smaak is uitbundig en levendig, met een fruitig, bloemig mineraal karakter. De prachtig harmonierende zuren geven de wijn iets onweerstaanbaars.

© Royaal Genieten - sitemap - disclaimer